In Blog

Waarom is DevOps essentieel bij het ontwikkelen van een populaire app?

Piekmomenten in het gebruik van een app zijn prachtig. Dat zegt immers iets over de populariteit. Je maakt een app echter niet alleen om deze veel te laten gebruiken. Het is in ieder geval geen doel op zichzelf. Maar wat nu als er toch onverhoopt zoveel mensen tegelijk de app gebruiken dat de boel vastloopt? De Cloud biedt de oplossing, maar dan bij voorkeur als er nauw wordt samengewerkt tussen development en operations.

Een app die ontwikkeld is op basis van ‘conventionele’ technologie heeft zo zijn beperkingen bij het opvangen van pieken. Dat bleek in de afgelopen jaren bij de app voor het TV-programma Wie is de Mol?. Er logden tijdens de uitzending zoveel gebruikers tegelijk in, dat de app volledig vastliep. Dat moest dit jaar anders. Wij sloegen samen met de ontwikkelaars de handen ineen om dit probleem op te lossen. DevOps, de samenwerking tussen developers en operations, bleek hiervoor essentieel, met name door de snelheid van testen en doorontwikkelen.

Download onze whitepaper

Vul onderstaande gegevens in en ontvang per e-mail onze whitepaper over de voordelen van een DevOps benadering. Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen.