Egnyte

Egnyte transformeert bedrijven door middel van slimmere content waardoor organisaties de waarde van al hun ‘assets’ met elkaar kunnen verbinden, beveiligen en ontgrendelen. Hun Content Intelligence Platform draagt bij aan een slimme manier van samenwerken en governance zowel in de cloud als ‘on premise’. Duizenden organisaties wereldwijd in een diversiteit aan branches maken gebruik van hun oplossingen. Egnyte is opgericht in 2007, in particuliere handen en heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, CA, USA. Investeerders zijn onder andere Google Ventures, en Kleiner Perkins Caufield & Byers, evenals technologiepartners zoals CenturyLink en Seagate Technology.

Probleemschets

Voor de klanten van Egnyte is het van cruciaal belang dat hun data beschikbaar en bovenal veilig is. Die beschikbaarheid wordt onder andere geborgd doordat er sprake is van een volledige redundante cloud gebaseerde oplossing. Daartoe beschikt men over meerdere cloud partners.

Daarnaast biedt Egnyte haar klanten de garantie dat er altijd een backup beschikbaar is. Deze backup wordt gefaciliteerd binnen het Google Cloud Platform. Het spreekt voor zich dat men extreem hoge eisen stelt aan de connectie tussen deze diverse platformen. Een minimale latency, maximale beschikbaarheid en informatiebeveiliging stonden centraal bij de selectie van de juiste partner. Voor Egnyte zijn deze zaken geen core business en dus verwachtte men een ‘turn key’ oplossing van een partij die niet alleen in staat was om de implementatie te verzorgen, maar tevens zorg draagt voor monitoring en beheer. Aangezien Egnyte klanten bediend die over de hele wereld gevestigd zijn was een 24/7 service onontbeerlijk.

Egnyte heeft geen lokale ‘presence’ en stuurt haar operatie vanuit het hoofdkantoor in Mountain View. Dit resulteerde in de vraag of er ‘remote hands’ geleverd konden worden met betrekking tot het leveren en implementeren van de benodigde firewalls in het datacenter in Amsterdam.

Een datacenter neutraal Cloud Eco systeem, Kennis en ervaring, Hands-On support

Na een gedegen inventarisatie bleek al snel dat Egnyte op een relatief eenvoudige wijze bediend kon worden door hen gebruik te laten maken van het ecosysteem van CloudMerge CONNECT®. Vanuit dit netwerk faciliteren wij over meerdere core locaties redundante verbindingen van en naar onder andere het Google Cloud Platform en de AMS-IX. Met name de koppeling met dit zeer belangrijke internetknooppunt bleek van groot belang te zijn.

Tijdens de implementatie werden wij geconfronteerd met de nodige uitdagingen ten aanzien van de ‘latency’. Door een zeer intensief contact met verschillende stakeholders binnen de Google organisatie waren wij in staat om, een tot dusverre onbekend probleem in de Google infrastructuur, te ontdekken en uiteindelijk te elimineren.

Het field engineering team was verantwoordelijk voor de fysieke installatie van de benodigde firewalls. Zij zijn 24/7 stand-by om mogelijke problemen waarbij hun aanwezigheid in het datacenter gewenst is te kunnen verhelpen.

De service van CloudMerge

Onze service beperkt zich niet tot sec het leveren en beheren van verbindingen tussen datacenters. Met onze business line CloudMerge CONNECT zijn wij in staat om alle publieke clouds te koppelen. Naast de al eerder genoemde kenmerken van CloudMerge was ook dat een aspect waartoe Egnyte voor CloudMerge heeft gekozen. Het is zaak dat Egnyte kan rekenen op een partner die in staat is om snelle en veilige verbindingen te faciliteren waarbij er sprake is van een hoge mate van continuïteit.

Wil je meer weten van deze case?

We gaan de dialoog graag met je aan!