In Blog

Gebruik je op dit moment al een cloud gebaseerde service?

Grote kans dat het antwoord bevestigend is. Uit onderzoek van Giarte blijkt namelijk dat het merendeel van de bedrijven een cloud gebaseerde service gebruikt. Gartner verwacht dat de groei van cloud computing verder door zal zetten. Ook zien ze dat er ruimte komt voor hybride cloud oplossingen. Gartner voorspelt dat eind 2017 bijna de helft (van grote bedrijven) hybride cloud implementaties heeft. Naar verwachting zal cloud computing het grootste aandeel in de IT uitgaven hebben. Belangrijk dus om hierin goede keuzes te maken.

Waarom kiezen voor de cloud?

Organisaties kiezen met name voor cloud-IT om de volgende 4 redenen:

  • Flexibiliseren van de interne IT-omgeving,
  • Vergroten van het innovatief vermogen,
  • Verlagen van de time-to-market,
  • Vereenvoudigen van het IT-landschap.

Welke reden de doorslag geeft binnen organisaties, is vaak afhankelijk van de grootte van het bedrijf of de branche waarin men werkzaam is.

Hoe kies je het beste cloud platform?

Er zijn diverse cloud platforms (link naar nieuwe landing page?) op de markt. Hoe kies je nu het beste platform voor jouw bedrijf? In het keuzeproces spelen verschillende disciplines binnen je bedrijf een rol:

  • Technologie
  • Beveiliging
  • Financiën
  • Strategie

Ieder zal vanuit eigen oogpunt een voorkeur hebben en de keuze maken. Zo zal de financiële man rekening houden met het budget, moet de oplossing passen binnen de technische kaders maar ook binnen de gekozen bedrijfsstrategie. Continuïteit is een belangrijke factor en uiteraard de veiligheid van je data. In deze video zie je waarom Netflix voor Amazon koos.

Kortom, er komt veel bij kijken en je keuze heeft invloed op verschillende bedrijfsprocessen. Daarom is een goede samenwerking onontbeerlijk voor het maken van de juiste keuze. Benieuwd hoe de AVROTROS hun keuze maakte voor een hosting povider? Lees het in deze klantcase.

Hulp bij de keuze voor een cloud platform

Wil je meer weten? Download dan onze uitgebreide whitepaper. Hierin lichten we de 10 belangrijkste aspecten verder toe. Je kunt ook contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Recommended Posts