In Blog

‘Wie is de Mol’ ook online succesvol

Wekelijks volgen meer dan 3 miljoen mensen de spannende ontwikkelingen van het team bekende Nederlanders dat opdrachten uitvoert en tegelijkertijd jaagt op De Mol. Maar de beleving beperkt zich niet tot de televisie-uitzending. Via de Wie is de Mol-app kun je solo of in poules met vrienden of onbekenden het ‘Verdenkspel’ spelen, waarbij je wekelijks punten verdeelt over de kandidaten die je verdenkt. Vorig jaar was de app bij eerste aflevering onbereikbaar zodat niemand de eerste ronde heeft kunnen meespelen. Dat moest dit jaar anders dus ging AVROTROS op zoek naar de juiste cloud provider.

Hoe kies ik de juiste cloud provider?

Voor AVROTROS speelden de volgende criteria een rol bij hun keuze voor CloudMerge als cloud provider:

  • Bereikbaarheid
  • Piekbelasting
  • Vertrouwen
  • Zorg uit handen nemen
  • Communicatie
  • Prijs/kwaliteit

Een toelichting op het keuzeproces lees je in de whitepaper, die je onderaan deze blog kunt downloaden.

Samenwerken loont

Toen de keuze voor CloudMerge gemaakt was, werd een consortium gestructureerd. Een logische drie-eenheid, waarbij AVROTROS de coördinatie voor haar rekening nam. Verwachtingsmanagement speelde hierbij een belangrijke rol. Op regelmatige basis vond overleg plaats, waarin eenieder de voortgang toelichtte. Soms werd ook fysiek op locatie samengewerkt.

Over CloudMerge

AVROTROS Is tevreden over de samenwerking met CloudMerge en zeker over de performance en het eindresultaat. “De performance van de app is optimaal ondanks dat tienduizenden mensen de app tegelijk gebruiken. Dat is een prestatie van formaat.”, aldus Finus Tromp, Hoofd Interactieve media van AVROTROS.

Wil je meer weten?

Download hier de complete whitepaper over de Wie is de Mol-app en het keuzeproces. Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer lezen