In Blog

De cloud router: wat, waarom en hoe?

In het recent verschenen onderzoeksrapport van Harvard Business met als titel ‘Adopting Hybrid Cloud Becomes a Strategic Imperative’ werd onder andere duidelijk wat het belang is van multi- en hybride cloud toepassingen. Maar liefst 87% van de ondervraagden benoemden de integratie tussen cloud en non-cloud IT systemen tot belangrijk in het licht van de eisen vanuit de business.

Mate belangrijkheid Cloud oplossingen

Kiezen voor de cloud is van strategisch belang
Kiezen voor Cloud Computing in zijn algemeenheid is niet meer een beslissing die uitsluitend op tactische redenen is gebaseerd. (Ben je nog niet zover met je keuze? We hebben een whitepaper met 10 tips voor de juiste keuze. Download hem hier). Een potentiële kostenbesparing of het gemak van de implementatie zijn daar een paar voorbeelden van. Maar er zijn steeds vaker belangrijke drijfveren die van strategisch belang zijn. Denk daarbij aan flexibiliteit, datamogelijkheden, en betere klanten- en gebruikerservaringen. Stuk voor stuk redenen om, liever vandaag nog dan morgen, cloud-systemen te omarmen. Zelden leidt een dergelijke omarming echter tot een volledige migratie. De gemiddelde organisatie beschikt immers over legacy systemen, een eigen datacenter en/of bedrijfskritische data. Kortom, het is niet meer dan logisch dat de IT-infrastructuur over meerdere omgevingen verdeeld zal zijn.

Verantwoord koppelen met de publieke cloud
En dat vereist dat organisaties over de juiste connectiviteitsoplossingen beschikken. Als verantwoordelijk beheerder wil je immers niet dat je gebruikers klagen over trage responstijden of, nog erger, een tegenvallende beschikbaarheid. Laat je je publieke cloud omgeving ‘praten’ met systemen waarin bedrijfsgevoelige data is vastgelegd dan komt er nog een ander aspect om de hoek: informatiebeveiliging. Kortom, een diversiteit aan redenen die er voor zorgen dat men aan de koppeling met de publieke cloud de nodige eisen stelt.

Het border gateway protocol
Aan de diverse hyperscalers zal het niet liggen. AWS heeft daarvoor Direct Connect in het leven geroepen. Azure doet dat met ExpressRoute en Google faciliteert daarvoor hun Interconnect. Aan de andere kant van ‘het lijntje’ staat een datacenter of de ‘on premise’ omgeving. Klinkt simpel, maar er moet aan een reeks aan vereisten worden voldaan. Een daarvan is dat er sprake is van het Border Gateway Protocol (BGP). En daarmee worden IT-beheerders naar een expertisegebied verwezen wat niet voor iedereen is weg gelegd. De oplossing is echter voorhanden: de cloud router. Deze ‘software defined’ toepassing geeft beheerders de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige en kosten efficiënte wijze over de gewenste functionaliteit te beschikken.

Wil je meer weten? Download dan ons whitepaper. Hierin lichten we uitgebreid toe wat de cloud router voor je kan betekenen. Besluit je om zelf de benodigde connectiviteit te verzorgen dan hebben we een aantal handzame tips voor je. Is je interesse gewekt? Weten hoe wij je op weg kunnen helpen? Laat het weten. We helpen graag.

Hulp bij de keuze voor een cloud platform

Wil je meer weten? Download dan onze uitgebreide whitepaper. Hierin lichten we de 10 belangrijkste aspecten verder toe. Je kunt ook contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Recommended Posts